Home en contact
Assortiment
Collage
Fotoalbum
Pakketten en FEESTJE
Slideshow show-avond
Recepten en tips
Informatie

Recepten

 Abrikozen saus

 

250 gram zoete abrikozen opzetten met water en een scheutje witte wijn en een takje Rosemarijn. Na ongeveer 1 uur koken zijn de abrikozen gezwollen en zacht. Deze kunnen nu gemakkelijk door een zeef gedrukt worden. De saus is klaar lekker over vlees en ijs warm of koud. 

De rosemarijn kunt u vervangen door thym, lavendel, kruidnagel of kaneel deze moeten echter slechts 15 minuten meekoken.

 

Appelcranberrie bollen

5 stevige appels in kleine blokjes snijden, samen met 150 gram gedroogde cranberries sap halve citroen 150 gram suiker of enkele eetlepels honing en 2 theelepels kaneel mengen en direkt de balderdeeg vellen vullen. ( grote eetlepel in het midden doen vervolgens de punten naar het midden vouwen en dat nog een keer) Vouwkanten naar beneden op een bakplaat ( bakpapier is wel zo gemakkelijk).

 

Bladerdeegbollen na insmeren met eigeel bestrooien met suiker en ongeveer 20 minuten bruin bakken in de oven.  

 

Hoe houdt u uw nootjes langer vers?

Bewaar uw nootjes koel en luchtdicht afgesloten bijvoorbeeld in een goed sluitend bakje of een dichtgeknoopt boterhamzakje. Aan de kraam kan ik voor u uw nootjes luchtdicht sealen zodat u de noten op een later moment kunt opeten. 

Noten en zuidvruchten zijn niet alleen lekker maar ook gezond. Wilt u hier meer over weten kijk dan op onderstaande links; 

www.nuthealth.org                                                            

www.zuidvruchten.nl

www.goijbes.nl     

chiazaden informatie 

chiazaden recepten

hennpzaad informatie                                                

www. culinairwestfriesland.nl

 

 


De Notenster | denotenster@quicknet.nl