Home en contact
Assortiment
Collage
Fotoalbum
Pakketten en FEESTJE
Slideshow show-avond
Recepten en tips
Informatie

Informatie over allergenen

Voor mensen met een voedselallergie wordt het gemakkelijker om te weten te komen of en zo ja, welke allergenen er in voedsel van bijvoorbeeld restaurants zitten. Elke horecaondernemer en voedselleverancier moet vanaf 13 december 2014 aan gasten en kopers informatie kunnen verstrekken over allergenen in aangeboden voedsel. De ondernemer bepaalt zelf op welke manier hij de informatie geeft. De informatie hoeft niet persé op schrift te staan maar de Notenster kiest ervoor om dat wel te doen door middel van een allergenen informatiemap.

De veertien allergenen waarover informatie moet worden verstrekt zijn;

glutenbevattende granen (zoals tarwe, rogge, gerst, haver en spelt), ei, vis, pinda, noten (cashewnoten, amandelen, walnoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten, pistachenoten en macadamianoten), soja, melk (ook lactose), schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine.


De Notenster | denotenster@quicknet.nl